10 vinkkiä miten luoda hyvä ensivaikutelma

maanantaina, elokuuta 15, 2016

Viimekertainen 10 vinkkiä postaukseni oli herättänyt monien mielenkiinnon, joten ajattelin tällä kertaa kertoa omat vinkkini, miten luoda hyvä ensivaikutelma uusille tuttaville. Koulut ovat jo suurimmaksi osin päässeet alkuun kaikilla. Monille on luvassa aivan uusi ympäristö ja monia uusia ihmisiä tai jopa muutto pois kotoa. Näillä kymmenellä vinkillä saat luotua itsestäsi hyvän vaikutelman ja saatat saada monia uusia ystäviä! Viimekertainen 10 vinkkiä postaus käsitteli kuinka selviytyä lukio-opinnoista, sen voit lukea tästä!


1. Ole positiivinen: Älä luo ennakkoluuloja ihmisten ulkonäön perusteella vaan ole avoin kaikille. Tämä on niin yleinen muistutus, mutta samalla myös yksi tärkeimmistä, jolla saa annettua hyvän vaikutelman itsestään. Muista myös kulkea hymy huulilla ja varsinkin tervehtiä tuttuja kasvoja esimerkiksi koulun käytävillä! 

2. Kysy asioita, joita haluaisit jakaa myös itsestäsi: Keskustelun alussa ei siis kannata lähteä heti kyselemään todella yksityisiä asioita, vaan ihan perus juttuja joita voisit myös itsestäsi toiselle kertoa. Hyviä kysymyksiä on esimerkiksi, kuinka vanha on tai harrastaako toinen jotain. 

3. Uskalla pyytää apua: Uusi paikka, ympäristö ja sen mukana tulevat tavat voivat olla todella erilaisia vanhaan, tuttuun ja turvalliseen verrattuna. Älä siis pelkää kysyä apua, esimerkiksi koulussa jos oikeaa luokkaa ei löydy. Toisille ihmisille tulee myös hyvä mieli, kun ovat osanneet olla avuksi. 

4. Et ole ainoa uusi: Et varmastikaan ole ainoa joka ei tunne muita, esimerkiksi uudesta luokasta tai koko koulusta. Muutenkin kaikki haluavat aina uudelta koululta uusia ystäviä, joten ole avoimesti mukana ja liity keskusteluihin. 

5. Edessä uusi kaupunki: Jos olet muuttanut koulun mukana uuteen, jopa isompaan kaupunkiin kuin vanha asuinpaikkasi, saattaa uuteen kaupunkiin tutustuminen olla vaikeaa. Itse olen sitä mieltä, että ensimmäinen viikonloppu uudessa kodissa kannattaa viettää itsensä kanssa ja hieman sisäistää uutta koulua ja kotia. Seuraavalla viikolla voit yrittää tavata uusia tuttavia, joka ei sitten tunnu ihan niin oudolle kun tuntee jo hieman paikkoja. 


6. Muut tuntevat samoin kuin sinäkin: Jos sinusta tuntuu, että jonkun tietyn luokkalaisen tai porukan kanssa jutut tuntuvat menevän yhteen tai jos asiat eivät ollenkaan luista, luultavasti he ovat samaa mieltä. Panosta siis niihin, ketkä tuntuvat mukavilta ja lähestyttäviltä, sillä sitä he varmasti myös ovat. Sen jälkeen voi suunnata isompiin ryhmiin ja useampiin ihmisiin!

7. Älä pelkää muutosta: Muuton myötä suurin osa asioista muuttuu. Vaikka muuttaisi saman kaupungin sisällä, niin porukka saattaa silti muuttua. Kaikki kuitenkin löytävät naapurista, työpaikalta tai koulusta aina jonkun kenen kanssa viihtyy hyvin. Älä pelkää tulevaa muutosta, se tulee kuitenkin. Ja muista, että kun yksinäinen olo iskee, voit aina jutella vanhoille kavereillesi ja käydä silloin tällöin moikkaamassa!

8. Juttelun ylläpitäminen: Kysele asioista joista uskoisit toisen pitävän, tai ihan vain yksinkertaisesti mistä jokin vaate on tullut jota toinen pitää päällään. Kaikista tyhmistäkin kysymyksistä voi kehittyä jotain suurempaa ja syvällistä, ja jos niin ei taas käy, kannattaa miettiä onko kyseinen henkilö kuitenkaan sellainen miksi olet hänet ajatellut.

9. Kiinnostavan ihmisen tavatessa: Jos löydät kiinnostavan henkilön kenen kanssa haluaisin lähteä ulos, on keskustelut hyvä aloittaa jostain teille yhteisestä asiasta. Kannattaa siis etsiä jokin yhteinen mielenkiinto ja lähteä keskustelemaan asiasta. Jos kyseessä on vaikka joku tietty sarja, voit ehdottaa jos katsoisitte sitä joskus yhdessä.

  10. Muista kohteliaisuus ja ole oma itsesi: Kaikki alkaa siitä, että olet kohtelias ja ystävällinen. Kaikki pienet sanat, kuten tervehdykset, kiitokset ja anteeksipyyntö, ovat tärkeitä uusien ystävyyssuhteiden luomisessa! Muista myös olla oma itsesi, sillä ihmiset tykkäävät sinusta, eivätkä siitä ketä esität olevasi. Totuus tulee kuitenkin ilmi, ja silloin menetät kaiken mitä sinulla oli. Olkaa itsevarmoja ja iloisia, sillä pääsette jo todella pitkälle!

Toivottavasti nämä vinkit hyödyttävät uudessa ympäristössä olevia ja muutenkin kaikkia, keillä on luvassa uudet paikat ja ihmiset. Laittakaa kommenttia alas, haluatteko lisää tämänlaisia postauksia! 

(Osan kuvista tarjoaa WeHeartIt)

You Might Also Like

2 Comments

  1. Tosi kiva postaus sekä vinkit! Sun blogilla on muutenkin nätti ulkoasu :)
    jasmintuomi.blogspot.fi

    VastaaPoista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!