10 vinkkiä miten saada lisää Instagram seuraajia

maanantaina, elokuuta 29, 2016


Tänään ajattelin jakaa omat vinkkini, miten olen saanut Instagramini nousemaan suureen suosioon. Olen muutaman kuukauden aikana saanut tuplasti lisää seuraajia. Omassa mittakaavassani 1000 tilaajaa on todella paljon! Tässä postauksessa käsittelen 10 eri vinkkiä, millä itse olen saavuttanut näin huimasti tilaajia ja tilaajamääräni nousee kokoajan, pikku hiljaa. Nämä vinkit ovat toimineet minulla, joten ajattelin, että ne voisivat auttaa myös sinua.

1. Valitse tilillesi tietty aihealue: Kuvien on hyvä liittyä samaan aihe alueeseen. Silloin seuraajasi tietävät mitä odottaa. Itse postaan kuvia esimerkiksi itsestäni, vaatteista, koruista sekä meikeistä. Voidaan siis sanoa, että Instagramini tyyli on esimerkiksi lifestyle, niinkuin blogini. Jos haluat postata esimerkiksi urheiluun liittyviä kuvia, kuten fitness ja vaikka siihen liittyvä syöminen. Silloin seuraajasi myös odottavat sinulta siihen aiheeseen liittyviä kuvia ja tämän takia seuraavat tiliäsi.

2. Nimimerkin kannattaa vastata tilisi sisältöä: Oman Instagramini käyttäjänimi on janikaemiliaaa, joka ei ole paras mahdollinen. Käyttäjänimi kannattaa liittyä aiheeseen josta postaat. Itse postaan elämästäni, joten käyttäjänimeni on toisaalta hyvä. Nimimerkin ei kannata sisältää suurta määrää samaa kirjainta, kuten oman nimimerkkini. On erittäin vaikea muistaa, oliko esimerkiksi minun käyttäjänimen lopussa olevia a-kirjaimia kaksi, kolme vai jopa neljä. Nimen kannattaa olla siis kansainvälinen (ei esimerkiksi kirjaimia ö, ä, å...), lyhyt ja yksinkertainen. Näin muiden on mahdollisimman helppo muistaa, sekä löytää tilisi ja mahdollisesti kertoa kavereilleen. 

3. Valitse kuvillesi tietty väritys: Instagramistani huomaa, että olen panostanut valkoiseen ja vaaleiden värien korostamiseen. Musta ja muut tummat värit ovat muutamissa kuvissani tehostevärinä. Tämän tietyn värimaailman valitsemista kutsutaan feediksi. Jotkut pitävät esimerkiksi mustavalkoisesta Instagram -tilistä, toiset käyttävät tiettyä filtteriä, jotta kuvat ovat tietyn värisiä ja sopivat ulkonäöltään yhteen. Esimerkiksi Pinterestistä löytyy paljon vinkkejä erilaisiin feedeihin! 


4. Muista hashtagit ja lisätä kuviin liittyvät henkilöt: Hashtageilla on suuri merkitys kun postaat uuden kuvan Instagram -tilillesi. Hashtagien kuuluu ja kannattaa liittyä kuvaasi. Suositeltavaa on myös käyttää englanninkielisiä sanoja ja valita aiheeseen liittyvistä hashtageista suosituimmat. (Hashtagia, eli #-merkkiä käyttäessä, näet kuinka moni on jo julkaissut kuva samalla hashtagilla.) Jos olet ottanut kuvan esimerkiksi kaveriporukan kanssa, lisää kaikkien kavereidesi Instagram -tilit kuvaasi. Näin kuvasi löytyy myös heidän tilinsä ''kuvia sinusta'' -osasta ja voit saada lisää seuraajia kavereidesi seuraajista. Kannattaa myös lisätä mahdollinen paikka / tapahtuma kuvan sijainniksi.

5. Yksityinen vai julkinen Instagram -tili: Jos pidät tiliäsi julkisena, kuka tahansa voi ottaa kuvasi talteen ja käyttää niitä jossain muualla. (Tämän voi kyllä estää esimerkiksi laittamalla kuviin nimimerkki tai muu tunniste) Julkinen tili kuitenkin auttaa saamaan lisää seuraajia, sillä silloin ihmiset näkevät kuvasi heti ja jos he pitävät kuvistasi, he alkavat luultavimmin seuraamaan sinua. Hashtagit toimivat myös vain julkisella tilillä. Jos taas pidät tilisi yksityisenä, kuvasi näkevät vain sallitut seuraajat. Tämä on paras tapa estää kuviesi väärinkäytön, mutta hidas tapa saada tilaajia. Monet eivät halua alkaa seuraamaan henkilöitä, jos he eivät edes tiedä millaisia kuvia toinen postaa tilillään. Yksityinen tili on kuitenkin hyvä, jos haluat hallita seuraajiasi.

6. Rohkeat kuvat herättävät ihmisten huomion: Rohkeilla ja varsinkin paljastavilla kuvilla, saat huimasti tykkäyksiä ja seuraajia. Kannattaa kuitenkin muistaa, mitä nettiin laitat tulee aina olemaan siellä. Kannattaa ajatella myös tulevaisuutta. Mieti millaisena haluat, että ihmiset muistavat sinut ja mitä haluat itsestäsi viestiä. Ei ole kivaa hakea esimerkiksi johonkin töihin, kun tiedät pomosi aivan varmasti nähneen sinut alusvaatteisillaan vanhassa Instagram kuvassasi. Paras muistisääntö on: ''Jos voit näyttää kuvasi äidillesi / isällesi, silloin sen voi myös julkaista Instagramissa''.7. Muokkaa, rajaa ja kääntele: Puhelimiin saa ladattua monia sovelluksia, joilla saat kuvasi näyttämään juuri sellaiselta kuin halua. Kuitenkin, jo pelkällä Instagramin omalla kuvan muokkaus ''ohjelmalla'', pääsee jo pitkälle. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi, rinnalla kannattaa kuitenkin käyttää muitakin sovelluksia. Jokaisella sovelluksella on omat vahvuutensa. Sovellusten tutkimiseen kannattaa oikeasti käyttää huolella aikaa, jotta tiedät mikä on paras juuri sinulle! Aviary, VSCO ja PicsArt, ovat ehdottomat suosikkini kuvien muokkaamisessa. 

8. Toinen tili päätilin rinnalle: Itse olen kokenut tämän älyttömän käteväksi tavaksi tarkistaa, sopiiko uusi kuva vanhojen kuviesi rinnalle! Luo siis toinen Instagram -tili, joka on yksityinen ja vain sinulle. Postaa kyseiselle tilille kuvat ennen pää-tilille laittoa. Näin huomaat sopiiko uusi kuva varmasti vanhojen kuviesi rinnalle. Varsinkin jos sinulla on useampi vaihtoehto, mutta et tiedä mistä aloittaisit, voit tämän tilin avulla katsoa missä järjestyksessä kuvat näyttävät parhaimmalle!

9. Kommentoi ja tykkää muiden kuvista: Seuraajat eivät itsestään tule luoksesi, vaan sinun pitää tuoda itsesi jotenkin muiden ilmoille. Paras vaihtoehto, on tykätä ja muistaa kommentoida muiden kuviin. Tällöin saat kommentteja ja tykkäyksiä myös itsellesi. Kommenttisi ovat myös muiden nähtävillä, joten joku saattaa käydä katsomassa tiliäsi ja alkaa seuraamaan sinua. Kaikki vain sen takia, että olet jättänyt yhden kommentin ja muut ovat huomanneet tilisi.


10. Älä väkisin yritä postata lisää kuvia: Olisi ihanteellista saada julkaistua ainakin joka toinen päivä jokin uusi kuva. Ei ole kuitenkaan hyväksi laittaa Instagramiin kuvia, jotka eivät tunnu juuri oikealle. Tai mistä et ole aivan varma sopiiko se aikaisemmin mainittuun feediisi. Näin saat Instagramisi pidettyä siistinä ja miellyttävänä. Kannattaa myös miettiä mihin aikaan julkaiset kuvasi. Muista myös, ettei Instagramin pitäminen ole pakko, jos se ei tunnu oikealle. Panosta laatuun, älä määrään.

Toivottavasti näillä vinkeillä saatte Instagram -tilinne loistamaan ja juuri sellaiseksi kuin itse haluatte! Kommentteja voi jättää tuohon alas ja autan mielelläni, jos teillä on jotain kysyttävää. Voitte myös jättää kommentteihin omat Instagraminne, sillä kaipaan lisää seurattavia!

Millaisista ''feedeistä'' itse pidätte? Oliko tästä postauksesta kenties jotain hyötyä?

You Might Also Like

4 Comments

  1. Tästä oli kyllä hyötyä :) Mut löytää Instagramista nimimerkillä @marianne.prepula ja blogi löytyy osoitteesta https://prepula.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. nea.koivula nimellä löytää mut instagramista😀

    VastaaPoista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!