Näillä vinkeillä selviät koeviikosta

sunnuntaina, syyskuuta 18, 2016

Monia jännittää varsinkin ensimmäinen koeviikko. Itselläni ensimmäinen koeviikko tuntui ylitsepääsemättömältä. Hommaa oli niin paljon, etten tiennyt mistä edes aloittaa. Monilla on ensimmäinen koeviikko tuloillaan. Mutta ei hätää, näillä vinkeillä kaikki selviävät tavoitteidensa mukaisesti! • Tämän jo moni varmasti tietääkin, mutta koko jakson aikana tulee panostaa jokaiseen aineeseen. Aluksi se saattaa tuntua rankalle, mutta kuvittele, että opiskelisit kaikki sitten koeviikolla. Kannattaa siis opiskella lukuaineiden eri termejä ja kielten sanastoa, sitä mukaan kun oppiaineessa mennään eteenpäin. Huomaat kuinka suuri apu siitä on kokeeseen lukiessa!
 • Kurssin aikana kirjasta kannattaa alle- tai yliviivata tärkeitä sanoja ja kohtia. (Jos et halua sotkea kirjaasi, niin kirjoita vihkoon ylös tärkeimmät sanat ja niiden selitykset.) Lukiessasi kokeeseen, voit vain silmäillä kaikki merkityt sanat ja miettiä mitä ne tarkoittavat. Jos osaat selittää kaikki merkatut ydinsanat, koe menee varmasti hyvin!
 • Kun alkaa tuntua sille, ettei lukeminen enää onnistu, tai keskittyminen alkaa herpaantumaan, tee jotain muuta. Katso jotain videoita tai elokuvia, piirrä tai mene lenkille, mikä ikinä onkin mielestäsi kivaa puuhaa. Koko päivää ei kannata käyttää lukemiseen, sillä silloin et jaksa enää keskittyä kunnolla, eivätkä asiat jää niin hyvin mieleen. 


 • Vaikka koulussasi kokeen ''preppaustunti'' olisi vapaaehtoinen, kannattaa silti ehdottomasti mennä kuuntelemaan, mitä opettajalla on sanottavaa kokeesta. Muista keskittyä ja kysy kaikki, mikä vähänkin ihmetyttää. 
 • Kannattaa muistaa, että kaikki eivät ole hyviä jokaisessa aineessa. Jos sinulla on jokin aine, josta pidät todella paljon, panosta siihen huolella! Sinun ei tarvitse olla paras kaikissa aineissa, yritä vain parhaasi. Yleisestikin jatkoa ajatellen, valinnat tehdään sinua kiinnostavien aineiden perusteella. 
 • Nukkuminen on erittäin tärkeää oppimisen kannalta. On siis järkevää pitää yllä hyvää unirytmiä. Mene ajoissa nukkumaan, älä lue koko yötä. Muista myös herätä aamulla hieman aikaisemmin, jotta kerkeät syömään hyvän aamupalan ja kertaamaan vielä vaikeat asiat.


Muista pitää edes pieni mielenkiinto päällä kursseilla ollessa ja aineita opiskellessa, sillä se auttaa suuresti oppimiseen. Älä masennu huonoista tuloksista, sillä aina voit nostaa numeroitasi ja mennä uusintakokeeseen. Ainakin panostaa seuraavaksi tuleviin kokeisiin. Yrittäkää pitää motivaatio yllä mahdollisimman pitkään. Onnea tuleville koeviikoille!
Muita kouluun ja opiskeluun liittyviä postauksia: 
10 vinkkiä lukiosta selviytymiseen!
10 vinkkiä miten luoda hyvä ensivaikutelma

You Might Also Like

4 Comments

 1. aivan ihana postaus ja sain mun paniikkitasoo laskettuu ku luin tän postauksen, itellä siis ensimnäinen koeviikko tulossa ja niiku mainitsit niin tunne on just sellai et miteköhä sitä selvii ekasta koeviikosta kun ei yhtään tiiä minkälaisia kokeita lukiossa on ja kun kukin opettaja tekee kokeistaan vielä omannäköisiään.. Tästä postauksesta oli oikeesti suuri apu mulle ja tiiän et pitää muistaa myös keskittyy sen unirytmin ylläpitämisee :D Oon lukenu sun blogii nyt jo jonkin aikaa ja ihanan ajankohtasia kaikki sun postaukset ja tykkään muuteki sun tavasta kirjottaa :) uutta postausta odotellessa ja hyvää koeviikkoa sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa kuulla, että olen ollut noinkin suureksi avuksi! Uskon, että koeviikko sujuu sinulla ihan hyvin. Kiitos, onnea koeviikkoon sinullekin! <3

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä oot koonnut, nää tulee muistettua myös jatkossa, meillä koevikko onneksi on jo ohi :-)

  VastaaPoista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!