Miten saada parisuhde kestämään

maanantaina, tammikuuta 30, 2017

Jälleen ollaan erilaisten vinkkien parissa. Olen huomannut, että teitä on kiinnostanut erilaiset postaukset, joissa olen antanut teille vinkkejä erilaisiin tilanteisiin sekä asioihin. Itse olen henkilökohtaisesti pitänyt erilaisten vinkkien jakamisesta teille, ja myös erittäin paljon siitä, kun olette jakaneet postauksien kommentteihin myös teidän omia vinkkejänne. Jatkakaa siis samaan malliin! Tämän postauksen lopussa on myös linkit muihin postauksiin, joissa olen jakanut teille vinkkejä ja neuvoja. 

Tänään puhumme parisuhteesta ja kuinka saada parisuhde kestämään. Niinkuin moni blogini lukijoista varmaan tietää, olen avovaimo ihanalle miehelle! Olemme seurustelleet lähemmäs viisi vuotta, joten kokemusta parisuhteen ylä- ja alamäistä kyllä löytyy. Vaikka hurjalle tuntuu, tutustuimme kun olin itse 12-vuotias ja rakastuimme heti! Muutimme yhdessä Turkuun opiskeluideni perässä ollessani 15-vuotias ja olemme nyt asuneet yhdessä puolitoista vuotta. Tällä hetkellä olen siis 17-vuotias Turussa asuva avovaimo, joka käy lukion toista vuosiluokkaa. Olen aikaisemminkin tehnyt aiheeseen liittyvän postauksen, ''Mitä rakkaus on?'', joka kannattaa myös ehdottomasti käydä lukemassa. Nyt päästän teidät itse asiaan! 


  • Löydä omat sekä kumppanisi vahvuudet: Tämä on yksi niistä asioista, jonka luomisessa meillä on kestänyt todella kauan, mutta se on myös ollut yksi tärkeimmistä meidän suhdettamme ylläpitävistä asioista. Yleisesti alkuhuuman jälkeen, parisuhteessa aletaan miettimään toisen virheitä ja etenkin sitä, onko kyseinen henkilö sinulle oikea, esimerkiksi perheen perustamisen suhteen, tai mikä ikinä onkaan seuraava ajankohtainen askel suhteessanne. Kuitenkin, tällaiseen vaiheeseen ei koskaan saisi päätyä! Keskittykää toisessa kaikkiin pieniinkin asioihin ja tekoihin jossa toinen on hyvä, ja varsinkin sellaisiin, mitä kumppaniltasi toivot. Näiden upeiden asioiden rinnalla, kaikki toisen pienet virheet unohtuvat täysin.


  • Muista näyttää, että rakastat: Meillä jokaisella on tarve saada rakkautta ja hyväksyntää jokapäiväisessä elämässä. On siis erittäin tärkeää, että näytät kumppanillesi, että olet täällä häntä varten. Muistakaa arvostaa toisianne ja muistakaa etenkin se, että rakkauden voi osoittaa muutenkin, kuin sanomalla jatkuvasti: ''Minä rakastan sinua''. Tarkoitus ei ole lahjoa kumppania onnelliseksi, esimerkiksi ostamalla toiselle kokoajan jotain. Rakkauden voi osoittaa pienilläkin teoilla ja ihan vain hymyilemällä kumppanille silloin tällöin. Tehkää päätös rakastaa toista.


  • Kuunnelkaa toisianne ja osoittakaa kiinnosta: Vaikka sinua ei ollenkaan kiinnostaisi kumppanisi kertomat tarinat liittyen hänelle tärkeisiin asioihin, joita et voi mitenkään ymmärtää, on erittäin tärkeää kuitenkin pyrkiä näyttämään, että kuuntelet. Jos kumppanisi valittaa sinulle jostain asiasta joka ärsyttää, tärkeintä ei ole pyrkiä ratkomaan hänen ongelmaansa ellei hän vartavasten pyydä apua. Tärkeintä on, että yrität edes ymmärtää ja tietenkin se, että kuuntelet. 


  • Tehkää yhteisiä tavoitteita: Tavoitteiden luominen on niin upeaa! Tavoitteet voivat olla ihan pieniä, esimerkiksi elokuviin lähteminen tulevana viikonloppuna tai suurempia, kuten yhteen muuttaminen vaikka opintojen jälkeen. Kuitenkin se voittamisen tunne, jonka saatte sen jälkeen, kun jokin tavoite on saavutettu, on aivan huikea! Meillä onnistumisen tunne yhteen muuttamisen jälkeen, jota olimme odottaneet puoli vuotta, kesti melkein seuraavan vuoden. Olimme niin ylpeitä ja innoissamme siitä, että olimme onnistuneet kaikessa niinkuin suunnittelimme. Tavoitteet ovat ikäänkuin etappeja, jotka kannustavat jaksamaan.


  • Kaiken ei aina tarvitse tuntua aina täydelliselle: Muistakaa, että en tarkoita tällä sitä, että teidän tulisi elää huonossa parisuhteessa! Kaikilla tulee olla suhteessa hyvä, turvallinen ja arvostettu olo, ja se on kaiken lähtökohta. Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi oma avomieheni ei pidä ollenkaan shoppailusta, mutta kuitenkin hän lähtee mukaani silloin tällöin, minun mielikseni. Tehkää siis yhdessä asioita, joista toinen tykkää. Vaikka se ei juuri sinusta tuntuisikaan ollenkaan kivalle, kannattaa sinun silti edes yrittää. Esimerkiksi jos kumppanisi harrastaa vaikka salilla käyntiä, käy salilla joskus hänen kanssaan, vaikka et salilla käynnistä yhtään välittäisikään. Paras tilanne olisi löytää jokin asia, josta molemmat pitävät! 


  • Hymyilkää, halikaa, pussailkaa ja näyttäkää koko maailmalle rakkautenne: Omasta mielestäni suunnatonta rakkautta osoittaa se, kun avomieheni halaa tai pussaa minua myös julkisilla paikoilla. Hali ja pusu aina silloin tällöin nostattavat hymyn huulilleni joka kerta! En kuitenkaan tarkoita, että jossain busseissa tai kaveriporukassa ollessa, pitäisi oikein huolella kuherrella, mutta ymmärrätte varmaan. Samoin se, että kävelemme käsi kädessä merkitsee minulle todella paljon. Muistakaa siis näyttää myös muille, että tässä on kumppanini ja minä rakastan häntä! Tämän postauksen loppuun voitte jakaa omia ajatuksianne siitä, mikä on ehkä toiminut teidän parisuhteessa parhaiten. Voitte kertoa myös sellaisia asioita, joita pyritte välttämään, tai jotka eivät ole toimineet omalla kohdallanne! Toivottavasti vuosi 2017 on lähtenyt mukavasti käyntiin. 


You Might Also Like

0 Comments

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!