Vinkkejä rahan säästämiseen

keskiviikkona, tammikuuta 25, 2017Koulussa tuli kerran puheeksi, että me kaikki säästämme lähes päivittäin rahaa. Tämä ajatus tuntuu melko oudolle, eikö niin. Kuitenkin, jos asiaa miettii tarkemmin, niin se pitää kyllä melko hyvin paikkaansa. Esimerkiksi kun menen ruokaostoksille, valitsen joissain tietyissä tuotteissa yleensä halvemman version. Silloinkin rahaa tulee säästettyä. Sama homma esimerkiksi vaateostoksilla. Löydän esimerkiksi jonkun kivan paidan ja mietin, jos jostain löytyisi vastaava halvemmalla hinnalla. Jos samantyyppinen tuote löytyy toisesta kaupasta halvemmalla, ostan tietenkin sen. Taas on rahaa säästetty! Nyt jaan muutaman oman vinkkini, kuinka rahaa tulee säästettyä.

Esimerkiksi näin lukiolaisena koulua saattaa olla kahdeksasta neljään asti, jolloin koulumatkoihin ja koulunkäyntiin kuluu yhteensä jopa 9 tuntia. Lähes joka päivä tekee mieli käydä välitunnilla koulun viereisessä kaupassa ostamassa syötävää tai herkkuja, jotta jaksaa koko päivän. Seuraavilla vähän omalaatuisilla vinkeillä säästyt turhilta ostoksilta esimerkiksi näin koulupäivien aikana!  • Mieti, mitä saatat oikeasti tarvita: Tämä pätee niin koulupäivää kuin shoppailureissulle lähtiessä. Jos minun tekee mieli syötävää koulupäivän aikana, yleensä ostan kolmioleivän tai jotain vastaavaa, jonka löytää alle kahdella eurolla. Se tarkoittaa sitä, että en ota enempää rahaa kouluun mukaan, kuin sen kaksi euroa. Silloin en osta mitään ylimääräistä kuin vain pakollisen, jos kaupasta on jotain pakko saada. Shoppailureissulle lähtiessä homma on lähes sama. Mieti, mitä olet etsimässä ja kuinka paljon olet valmis siihen käyttämään rahaa. Älä ota enempää rahaa mukaan, kuin sen verran, että sinulla on mahdollista ostaa sitä, mitä oikeasti tarvitset.
 • Kun rahaa oikeasti tarvitsee ja sitä ei ole: Itse toimin koulussa esimerkiksi niin, että bussikorttini ''kotelon'' välissä on piilossa rahaa, joka toimii hätävarana tarvittaessa. Tiedän, että bussikortti on aina matkassa mukana kun lähden kotoa, niin on siis myös hätävara-rahani. En käytä sitä rahaa ihan turhaan, vaan säästän sen hätätilanteita varten. Samanlainen piilo minulla on muutamassa laukussa ja myös kukkarossa, jotta hätävara on matkassa mukana myös kaupungilla tai esimerkiksi kavereiden kanssa ulkona ollessaan. Tämän niin sanotus hätävara rahan voi jättää paikkaan, johon sen olet piilottanut. Vaikka unohtaisitkin sen hetkeksi, niin tällaisen hätätilanteen tullessa, muistat sen kyllä ja olet kiitollinen itsellesi, että olet onnistunut säilyttämään sitä tähän asti! Suosittelen kokeilemaan!


 • Rahan säästäminen tuotteita ostaessa: Ei ole väliä, oletko tekemässä isoa vai pientä hanketta, aina kannattaa miettiä tuotteen hinta-laatu suhdetta, sekä etenkin mihin tarkoitukseen tuote on tulossa. Ruokaostoksilla yksinkertaisinta on miettiä esimerkiksi kuinka ''tärkeä'', jokin tuote on ja valita sen mukaan halvemman tai hieman kalliimman version. Esimerkiksi jos ostat maitoa kahvia varten, eikä sitä tule oikein muuhun tarkoitukseen, halvempikin versio riittää oikein hyvin. Tai jos hetken mielijohteesta haluat jonkin tietyn värisen paidan, ei siihen kannata omaisuutta laittaa. Jos taas ostat jonkun paidan, minkä tyyppisiä sinulla on ollut jo pitkään ja tiedät että se on sinulle hyvä malli, voi siihen laittaa enemmän rahaa. 
 • Rahan tienaaminen ilman töitä: Tämä kuulostaa oudolle, mutta kyseessä on kuitenkin vanhojen tavaroiden myyminen. Kaikki ylimääräinen, mitä kotoasi löytyy kannattaa myydä eteenpäin. Vaikka niistä ei saisi läheskään yhtä hyvää hintaa, kuin mitä niistä itse olet maksanut, pidemmällä ajalla jäät kuitenkin huomattavasti voitolle. Esimerkiksi, jos sinulle on jokin kallis järjestelmä kamera ja sen lisäksi jokin pokkarikamera, niin voit miettiä, kumpaa kameraa sinun tulee enemmän käytettyä. Jos esimerkiksi harrastat valokuvausta on parempi käyttää järjestelmäkameraa, jos sellainen kerta kotoa löytyy. Sellaisessa tilanteessa on turha säilyttää myös pokkarikameraa kotona. Laita siis ylimääräiset asiat myyntiin ja mieti mitä todella käytät tai tarvitset.


 • Miten todellisuudessa säästetään: Yksi toimivimmista ratkaisuista, jolla säästää rahaa, on yksinkertaisesti kerätä rahaa säästöön. Sekä tietenkin se, ettei tuhlaa rahaa kaikkeen tarpeettomaan tai asioihin, joita kotoa jo löytyy. Itse saan kuukausittain rahaa ikäänkuin kuukausi rahana, joten siitä on helppo aina laittaa jonkin verran säästöön joka kuukausi. Pienemmälläkin rahalla tulee toimeen. Vaikka tällä hetkellä sinusta tuntuisikin, ettei rahaa ole edes mihinkään ylimääräiseen, kuitenkin jostain voi aina päästä helpommalla ilman, että se vaatisi suurta työtä tai vaivaa. Vaikka sinulla ei olisikaan mitään mihin rahaa säästää, niin on kuitenkin mukavaa että rahaa on jos jokin asia yhtäkkiä tulee eteen, joka on aivan pakko saada. Kannattaa myös muistaa jos tarvitset jotain vain hetkeksi, esimerkiksi jotain tiettyä tilaisuutta varten, aina voi kilauttaa kaverille ja kysyä, jos tällä olisi lainata sinulle sitä mitä tarvitset!


Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille jotain hyötyä. Ei muuta kuin säästämään. Itse olen tykännyt käyttää näitä ja minulla ne ovat toimineet. Jakakaa kommentteihin teidän omia rahansäästö vinkkejä!You Might Also Like

4 Comments

 1. Oon huomannut että käytän rahaa todella paljon enemmän kuin tarvisi hahah :) Tosi kivoja vinkkejä sulla, tuli tarpeeseen! Jotenkin inspiroi miettimään säästämistäki vielä tarkemmin :)!!

  https://nea-amalia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että antamistani vinkeistä oli sinulle apua! :)

   Poista
 2. Olipa kiva postaus! :) Mun säästämisessä auttaa se, että mietin mitä oma mies sanoisi suunnittelemastani ostoksesta :D Eli jos oon kuukauden aikana ostanut kolme erilaista kasvonaamiota ja saavun kotiin parin uuden vastaavan purkin kanssa niin tiedän että se nauraisi mut pihalle ja naamiot jää kauppaan :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! Tuo sinun antama vinkkisi kuulostaa aivan mahtavalla. Pakko kokeilla itsekin! :D

   Poista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!