Konmari - Siivouksen elämänmullistava taika

maanantaina, helmikuuta 13, 2017


Voitin jokin aika sitten Marie Kondon kirjoittaman kirjan, Konmari. En ajatellut tässä postauksessa sen enempää esitellä tai perehtyä tämän kirjan sisältöön, mutta halusin kuitenkin hieman jakaa teille ajatuksia, joita tämän kirjan lukeminen on minussa herättänyt. Moni teistä on varmaan jo kuullutkin kyseisestä kirjasta, joka on noussut suureen suosioon Suomessa tässä lähiaikoina, sekä ymmärtääkseni myös muualla maailmassa. Kirja siis kertoo siitä, miten saada oma koti siistiksi ja kuinka erottaa tarpeelliset tavarat ylimääräisistä, sekä myös ikäänkuin kannustaa luopumaan kaikesta turhasta. Samalla kyseinen kirja myös kertoo, miten kodin siisteys heijastuu muuallekin elämään.

Itse olen melko tarkka siitä, että kotimme olisi siisti. En käytä jokapäiväisessä siivoamisessa erilaisia pesuaineita, eli ihan siivoushullu en ole. Kuitenkin päivittäin järjestelen sotkeentuneita paikkoja, joten kotimme on mielestäni yleisesti siistissä kunnossa. En siis olisi uskonut, että tämän kirjan lukeminen olisi mitenkään auttanut minua siivoamiseen liittyvissä askareissa. Olen ollut muuttoni jälkeen alusta alkaen ylpeä siitä, kuinka hyvin olen oppinut pitämään omaa kotiani kunnossa, vaikka muuttaessani olinkin 15-vuotias. Ennen omaan kotiin muuttoa en kamalasti jaksanut siivota kotia, jossa asuin äitini kanssa, vaikka kuitenkin olen aina ollut erittäin tarkka oman huoneeni siisteydestä. Nyt kuitenkin siivottavana on yli 50neliön kaksio, joka on huimasti suurempi verrattuna yhteen huoneeseen, jota aikaisemmin siivosin. 

Minulla ei oikein ole mitään sanottavaa tämän kirjan sisällöstä, sillä se tulisi jokaisen teidän itse lukea ja ymmärtää. Voin kuitenkin sanoa, että myös näin 17-vuotiaalle kirja on erittäin hyödyllinen ja etenkin helppolukuinen! Tämän kirjan avulla, olen jo viikossa päässyt eroon yli sadasta erilaisesta turhasta tavarasta, jotka vain ovat päätyneet pyörimään nurkissa. En olisi edes uskonut, että löydän asunnostani mitään turhaa roinaa, mutta toisin pääsi käymään. Voin hyvin mielin sanoa, että turhien tavaroiden pois heittäminen on oikeasti piristänyt jokseenkin elämääni. En osaa sanoa miten, mutta tunnen oloni jotenkin rentoutuneemmaksi. 

En ole koskaan tykännyt lukemisesta ja sen takia yksi suurimmista haaveistani onkin ollut jo reilun kuuden vuoden aikana se, että oppisin lukemaan kirjoja. Kuitenkin jokaisen hommatun kirjan jälkeen, kirjan loppuun lukeminen on jäänyt vain haaveksi. Tätä kirjaa olen kuitenkin kuin ihmeen kaupalla jaksanut lukea ja voin suositella sitä hyvällä miellä teillekin! Suomalainen.com kertookin kyseisestä kirjasta näin: ''Kun järjestys on kerran saatu aikaan, kaaosta ei enää koskaan synny. Tämä pätee myös omaan elämään. Kuulostaako mahdottomalta? Kannattaa lukea tämä kirja.'' 

Onko kukaan teistä lukenut jo kyseistä kirjaa? Tai kiinnostaisiko teitä lukea kyseinen kirja, jos ette vielä ole sitä lukeneet?

You Might Also Like

0 Comments

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!