Inspiraatiota valokuviin

torstaina, huhtikuuta 27, 2017


Usein puhutaan siitä, miten saa otettua niin sanottuja ''yleisöä'' kiinnostavia kuvia, mutta itse haluan nyt keskittyä enemmänkin siihen, mistä sitä inspiraatiota saa kuvien ottamiseen! Itse tykkään kuvata itselleni tärkeitä asoita ja sellaisia juttuja, joista olen ylpeä tai joitain uusia asioita. Yleensä keksin paljon juttuja, joita haluaisin kuvan muodossa jakaa muille, mutta en vain tiedä, miten saan kyseisen asian kuvattua mielekkäällä tavalla. Olen kuitenkin löytänyt hyvän keinon välttää tällaista tunnetta sen jälkeen, kun kuvaamisen kohde on päätetty. 

Ensinnäkin tulee muistaa se, että kuvissa suurimmaksi osin vähemmän on enemmän. Eli samaan kuvaan ei kannata tunkea kaikkea, mitä haluat jakaa muille, sillä jos kuvassa tapahtuu kamalasti kaikkea, saattaa jäädä oleellinen ''sanoma'' välittämättä. Jokaisella kuvalla siis yleensä on jokin sanoma, jonka pohjalta ainakin itse rakennan kuvani. Kannattaa siis ajatella, että mikä on se juttu, josta tällä kertaa haluat puhua, näin kuvan välityksellä. Sen jälkeen, kun olet keksinyt sen, voit miettiä miten hyvän kuvan saisi toteutettua. Kuvia ottaessa kannattaa myös ottaa jopa satoja kuvia, ihan erilaisista kulmista ja eri valotuksien kanssa, vaikka salamavalolla ja ilman. Kannattaa myös muistaa se, että jos tuntuu, ettei kuva näytä hyvälle, olemassa on aina erilaisia kuvanmuokkausohjelmia joita kannattaa käyttää hyväkseen. Kaikki kuvanmuokkausohjelmat eivät ole niin vaikeita käyttää, joten niiden käyttö onnistuu varmasti jokaiselta! Itse käyttämistäni kuvanmuokkausohjelmista voin puhua lisää joskus myöhemmin. 

Itselleni parhaiten inspiraatiota hakiessa toimii sellainen, että heitän joko Googlen, Instagramin tai WeHeartItin kuvahakuun mitä haluan kuvata. Näin näen muiden teoksia samaisesta aiheesta tai asiasta. Yleensä etsin mielekkään kuvan, jossa esiintyy samoja asioita, joita haluan itse tällä hetkellä kuva. Periaatteessa lähden aina työstämään jonkin esimerkin avulla sitä, mitä haluan kuvata. Tässä tuleekin kopioinnin ja inspiraation hakemisen ero, joka kannattaa pistää mieleen! Kopioinnissa kopioidaan juuri sama kuva, jonka joku toinen on ottanut, mutta inspiraatiota etsiessä, käytät jonkun toisen upeaa kuvaa vain mallina ja ideana sille, mitä itse voisit tuottaa. Älkää siis lähtekö kopioimaan toisten tuotoksia, se ei ole oikein, eikä myös pitkällä tähtäimellä kannattavaa. 

Ei muuta kuin etsimään inspiraatiota verkosta ja sitten vain kuvaamaan! Toivottavasti saitte tästä joitain ideoita siihen, mitä ja miten voisitte seuraavaksi toteuttaa kuvanne. 

(Osan kuvista tarjoaa WeHeartIt)

You Might Also Like

0 Comments

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Viime vuoden suosikki

Tykkää Facebookissa