Opiskelumotivaation ylläpitäminen

sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2017

Itselleni opiskelu on erittäin tärkeää ja myös miellekästä puuhaa! Olen tällä hetkellä lukion toisella vuodella ja aloitin ylioppilastutkintoni tänä keväänä. Rakastan oppia uusia asioita ja myös käyttää oppimiani taitoja arkielämässäni. Onhan minullakin lukiossa aineita, joista en vain ymmärrä mitään ja joista en myöskään edes pidä. Silti minulla on motivaatiota jaksaa opiskella jokaista ainetta. Nyt tulet kuulemaan minun salaiset vinkit hyvän opiskelumotivaation ylläpitämiseen! 


 • Taitava opiskelija motivoi itseään: Itse olen löytänyt tavan motivoida itseäni ja hyvällä motivaatiolla pärjää monissakin asioissa erittäin pitkälle! Kaikista asioista voi löytää jotain hyvää, joka toimii motivoivana tekijänä asian tekemisessä. Keksi siis itsellesi joku syy, miksi opiskelet juuri siellä, missä nyt olet. On se sitten lukio, ammattikoulu, yliopisto tai vaikka peruskoulu.
 • Tunne heikkoutesi ja vahvuutesi: Monissa aineissa, varsinkin lukiossa, vaaditaan monien aineiden ymmärtämistä, sillä lähes kaikki aineet liittyvät myös johonkin toiseen aineeseen. Tunnistamalla omat vahvuutesi, voit soveltaa muiden itsellesi tärkeiden aineiden tietoja aineisiin, joita et koe vahvuuksiksisi. Sinun ei siis tarvitse osata kaikkea. Panosta siihen, mikä sinua aidosti kiinnostaa!  • Suuntaa katse tulevaisuuteen: Joskus sellaiset aineet, joita et pidä ollenkaan itsellesi tärkeinä, saattavat olla avain unelmiesi ammattiin tai opiskelupaikkaan. Älä ajattele, ettetkö osaisi, vaan ajattele, että tämä onnistuu varmasti. Jotkut asiat saattavat vaatia enemmän aikaa kuin toiset, mutta kaikkea on mahdollista oppia. Edes jotenkin! Muista myös, että lopussa kiitos seisoo.
 • Mieti unelmiasi, sekä tavoitteitasi: Suunnittele esimerkiksi mikä olisi unelma ammattisi tai vaikka seuraava opiskelupaikka, johon haluat päästä. Lue esimerkiksi netistä mitä siihen vaaditaan ja mitä pitää esimerkiksi lukiossa opiskella. Näin tiedät mitä sinulta vaaditaan ja mihin sinun pitää erityisesti kiinnittää huomiota. Tällä tavalla et käytä energiaasi niin sanotusti ''turhiin'' asioihin, vaan kaikki mitä teet, ovat askel lähemmäs unelmasi saavuttamista. • Muista levätä: Väsyneenä asiat eivät jää mieleen, joten on aivan turhaa yrittää opiskella silloin, kun olo on väsynyt ja motivaatioita ei olisi yhtään. Jos yrität väkisin tehdä esimerkiksi läksyjä, saattaa sinulle tulla sellainen olo, ettei mikään oppiaine ole enää miellyttävä. Muista siis rentoutua hyvin ja tehdä asiat silloin, kun on sellainen olo. Kannattaa kuitenkin myös muistaa, että joskus asiat on kuitenkin tehtävä, eikä niitä ikuisuuksiin voi siirtää eteenpäin. 
 • Tarkista ympäristö, jossa opiskelet: Esimerkiksi sotkuisessa huoneessa, tai asunnossa, mieli ei välttämättä saa rauhaa ajatella opiskeltavia asioita, sillä näet väkisinkin edessäsi kaaoksen. Kannattaa siis pitää oppimisympäristö järjestyksessä. Samoin kuin myös opiskelutarvikkeet, kuten koulu kirjat, kannattaa pitää jossain tietyssä paikassa, josta ne aina tarvittaessa ovat saatavilla. 
Odotan innolla, että jakaisitte kommenteissa teidän omia vinkkejänne siihen, miten saatte motivaationne pysymään kasassa vaikeissakin asioissa. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua viimeisiin ponnistuksiin, ennen ansaittua kesälomaa! 

You Might Also Like

4 Comments

 1. Hyviä vinkkejä! Muistuttelit myös perusasioista, jotka jäävät monelta opiskelijalta usein unholaan. Kiva postaus.

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! Itte opiskelen nettilukiossa mikä vaatii paljon motivaatiota ja itsekuria. Ja yks mikä mua motivoi tosi paljon on se fiilis kun saa yhden kurssin valmiiksi varsinkin jos se ln ollu vaikee kurssi. Sillon voi sanoo itelleen "jes mä tein sen". Varsinkin kun mun täytyy tehdä joka ikinen päivä kouluhommia, että voin valmistua vaaditussa ajassa. Tsemppiä sulle opiskeluun! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon Emilia! Tsemppiä sinullekin opiskeluihisi. Toivottavasti saat kaiken valmiiksi ajallaan.

   Poista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!