10 vinkkiä aloittavalle bloggaajalle!

perjantaina, kesäkuuta 23, 2017

Moneen otteeseen olen jakanut lukijoilleni erilaisia vinkkejä niin arkeen, parisuhteeseen ja lukiosta selviytymiseen liittyen, sekä monista muista aiheista. Kaikki tekemäni vinkki -postaukset löydät tästä linkistä! Nämä vinkki -postaukset ovat olleet lähes aina erittäin suosittuja ja lukijoideni arvostamia. Nyt päästäänkin mielenkiintoisen postauksen pariin, jossa pureudutaan antamiini vinkkeihin siitä, mahdatko juuri sinä sopia uudeksi bloggaajaksi. Toivottavasti tästä on apua sitä kaipaaville! 


1. Mieti, miksi haluat aloittaa bloggaamisen ja mistä haluat muille puhua: Ennen kuin ryntäät kirjoittamaan ensimmäistä ''aloituspuhetta'' blogiisi (joka usein jää myös viimeiseksi), tulisi sinun tarkoin miettiä esimerkiksi harrastustesi, vahvuuksiesi tai mielenkiinnonkohteidesi perusteella, mikä olisi blogisi pääteema ja aihe. Mistä haluat muille puhua ja mitä haluat elämästäsi jakaa. Itselläni blogini pääteemana on lifestyle, eli kerron omasta elämästäni ja mielenkiinnonkohteistani, sekä puhun niistä. 

2. Onko sinulla aikaa blogin ylläpitämiselle: Itse olen huomannut, että bloggaaminen opiskeluiden rinnalla, varsinkin koeviikkojen lähettyvillä, on erittäin raskasta. Sen takia tuleekin tarkoin miettiä, onko sinulla aikaa lähes päivittäin miettiä ideoita ja aiheita seuraaviin postauksiin. Jotta saisit lukijoidesi mielenkiinnon pidettyä yllä, suosittelen, että postauksia tulisi lähes joka toinen päivä, eli hommaa kyllä riittää. Bloggaaminen saattaa viedä joissain määrin jopa erittäin paljonkin aikaa. Mutta muista, että suunniteltu ja huolella tuotettu työ on hätiköityä paljon parempi! 


3. Löytyykö sinulta tarvittavat varusteet: Hyvän tekstin tuottaminen on yhtä tärkeää kuin upeiden kuvien julkaiseminen! Hyvälaatuiset ja taidokkaat, sekä hyvin muokatut ja sommitellut kuvat ovat erittäin tärkeä osa hyvin menestyvää blogia. Kuitenkaan ei saa unohtaa, että kirjoittamallasi tekstillä on myös paljon merkitystä. Kirjoittaessa kannattaa muistaa selkeä suomen kieli, vaikka tuntuisikin siltä, että haluaisi kirjoittaa esimerkiksi omalla murteellaan. On myös tärkeää, että osaat tuottaa blogisi ulkoasusta juuri itsellesi täydellisen ja sellaisen, joka kiinnittää blogisi lukijoiden huomion! 

4. Mitkä ovat vahvuutesi ja miten tuot niitä esille blogissasi: Jos pidät esimerkiksi enemmän kirjoittamisesta kuin valokuvaamisesta, panosta enemmän kirjoittamiisi upeisiin teksteihin. Jos olet hyvä esimerkiksi käsitöissä tai jossain urheilulajissa, puhu niistä ja anna esimerkiksi vinkkejä muille! Jos taas et tiedä vielä kunnolla vahvuuksiasi, ei hätää! Bloggaajaksi ei voi syntyä yhdessä yössä, vaan ajan mittaan ymmärrät, mistä tykkäät, mikä kiinnostaa ja missä olet hyvä näin blogimaailmassa. 


5. Älä aloita hätien: Blogin aloittaminen hätäisesti, ei tuota mitään hyvää. Itselläni tämä blogi on ollut käytössä jo monia vuosi, mutta tähän upeen loistoon päädyin vasta noin vuosi sitten! Mikään ei siis tapahdu hetkessä. Blogin tekeminen heti ensimmäiseksi vastaantulleeseen alustaan ei ole paras vaihtoehto. Vertaile erilaisia alustoja, joilla voit oman blogisi perustaa, jotta löydät itsellesi sopivan alustan. Kannattaa myös tarkkailla erilaisia kuvanmuokkausohjelmia, sillä pitkällä aikavälillä niistä tulee sinulle jossain kohtaa varsin suurikin apu, jos osaat käyttää niitä jo valmiiksi! 

6. Valitse osuva ja mielenkiintoinen nimi blogillesi: Blogin nimi on lähes aina ensimmäinen asia, joka  jonka lukija näkee blogissasi tai tietää jo ennen blogiin astumista. Tämän takia sen tulisi olla lukijoillesi mieleenpainuva, ymmärrettävä ja esimerkiksi blogisi teemaa tai aihetta viestivä. Jos haluat kansainvälisen blogin, kannattaa nimen olla kaikille ymmärrettävissä ja jos taas haluat kirjoittaa suomeksi, voi nimi hyvinkin olla suomalainen. Kuitenkin, blogin nimen kannattaisi olla lyhyt ja ytimekäs, jotta se jää lukioille helposti mieleen. 


7. Muista aina tekstien suunnittelu: Suositun blogin luominen ei perustu vain siihen, että sinulla on blogi, johon silloin tällöin julkaiset tekstiä ja hieman kuvia. Sinun tulisi luoda uusia postauksia blogiisi säännölliseen tahtiin, joten kaikki mieleen juolahtaneet postausideat kannattaakin heti kirjoittaa ylös! Muista myös suunnitella tulevia postauksia huolella, jotta sisällön tuottaminen on helppoa ja vaivatonta. Tällöin postaukset pysyvät mielenkiintoisina, samoin kuin niiden tekeminenkin. 

8. Bloggaaminen ei perustu ainoastaan blogin kirjoittamiseen: Kun aloitat bloggaamisen, kannattaa sinun hyödyntää kaikkia mahdollisia sosiaalisia medioita blogisi mainostamiseen ja lukijoiden saamiseen. Kuitenkin kannattaa pitää sosiaalisia medioita myös yksityisinä itseäsi varten. Tämän takia onkin hyvä luoda blogillesi esimerkiksi oma tili Instagramiin, Twitteriin, Facebookkiin, SnapChattiin tai mistä medioista ikinä pidätkään. 


9. Aiheessa pysyminen on tärkeää: Monet aloittavat blogia siinä mielessä, ettei heillä ole mitään muutakaan tekemistä, toiset ajattelevat saavansa siitä kivan harrastuksen ja jotkut taas juoksevat yhteistöiden sekä rahojen perässä. Mikään niistä tavoista ei ole mielestäni kunnon syy blogin aloittamiselle. Tai voihan sitä aina kokeilla, jos vaikka onnistuisikin. Tulee kuitenkin muistaa, etteivät esimerkiksi yhteistyöt tule heti, kun blogiin on saatu pari postausta julkaistua ja myös se, etteivät kaikki yhteistyöehdotukset todellakaan ole hyviä. Jos haluat tehdä yhteistöitä, älä tyydy mihin vaan, vaan valitse yrityksiä, joiden tuotteet sopivat blogisi teemaan. 

10. Muista nauttia ja päästää luovuus valloilleen: Kun kirjoitat omaa blogiasi, mikään ei voi olla väärin, etenkään jos se tuntuu sinusta oikealle! Nyt on juuri sinun aikasi loistaa, näyttää kykysi ja taitosi, kertoa ihmisille juuri niitä asioita, joista olet aina haaveillut pääseväsi puhumaan. Bloggaamisesta saattaa olla myös apua joidenkin pulmien ratkaisuun ja ainakin saat aikasi kulutettua silloin, kun ei muutakaan tekemistä olisi. Jos bloggaaminen tuntuu aina vain pakolle, ei se välttämättä ole sinun juttusi. Aina voit pitää taukoa ja yrittää uudelleen, silloin kun aika on sinulle sopiva. 


Toivottavasti tästä postauksesta on apua niin bloggaamisen aloittaville kuin niille vanhoille taitajillekin! Ihania hetkiä blogienne parissa. Voitte linkata omat bloginne kommentteihin.

You Might Also Like

4 Comments

 1. Täällä alkutapaleella oleva bloggaaja kiittää vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla jos näistä oli sinulle apua! Toivottavasti pääset hyvin alkuun.

   Poista
 2. Näin monta monta vuotta bloganneellekin tästä tuli hyviä muistutuksia! :)

  www.hennam.fi

  VastaaPoista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Viime vuoden suosikki

Tykkää Facebookissa