Vinkit alkavalle lukuvuodelle!

maanantaina, elokuuta 07, 2017

Pian on alkamassa jälleen uusi lukuvuosi. Itselläni on alkamassa lukion viimeinen lukuvuosi, joka sisältää paljon kokeita, opiskelua ja YO-kirjoituksia. Kerron teille nyt muutamia hyödyllisiä vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon varsinkin, jos olet aloittamassa opintosi lukiossa. Itselläni on nyt siis kaksi vuotta lukiota takana ja tiedän melko hyvin, mistä asioista on itselleni ollut hurjasti hyötyä lukioni aikana! Toivottavasti näistä on myös sinulle jotain apua!  • Opiskelijakortin hommaaminen on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista, joka kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon! Opiskelijakortin tilaaminen on yksinkertaista, eikä se maksa paljon! Vaikka välillä saattaakin tuntua, että alle euron alennukset joistain suurista ostoksista ei olisi mitään, on opiskelija kortista joissain tilanteissa erittäinkin paljon hyötyä. Ja varsinkin jos asut omassa kodissa, huomaat, että muutaman euron alennukset viikoittain tekevät loppujen lopuksi melko paljon. Opiskelijakortti tulee kyllä maksamaan itsensä takaisin todella helposti, eikä siitä mitään haittaakaan ole, että se tarvittaessa löytyy taskusta. 


 • Laukun pakkaaminen hyvissä ajoin kannattaa! On todella inhottavaa heti ensimmäisellä viikolla alkaa keräämään kaikki tärkeät tavarat takaisin koululaukkuun, vaan ne kannattaa etsiä jo muutama päivä etukäteen. Ei ole kivaa myöhästyä koulusta heti ensimmäisellä päivällä, saatika edes ensimmäisellä viikolla, joten on hyvä katsoa jo illalla, että kaikki tarpeellinen on mukana seuraavaa päivää varten. Tarkista, että kaikki kirjat, vihot, kynät ja kumit ovat mukana! Olen aikaisemmin kirjoittanutkin asioista, joita varsinkin naisten kannattaisi pitää joka päivä laukussaan mukana, juuri esimerkiksi kouluun mentäessä. Kyseisen postauksen voit käydä katsomassa täälltä


 • Oppikirjat ja koulutarvikkeet olisi hyvä olla valmiina jo ennen kuin koulu alkaa! Lukiossa kirjoja ei saada enää koulusta, niin kuin peruskoulussa ollaan saatu. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on nyt itse huolehdittava siitä, että sinulla on oikeat kirjat alkavia kursseja varten, tarvittavat kirjoitusvälineet sekä tietenkin vihkot, jos olet kirjoittamassa muistiinpanoja käsin. Nykyään lukioissa muistiinpanoja saa yleensä kirjoittaa myös koneella, jos koneella kirjoittaminen on mielekkäämpää. Opiskelu on myös paljon helpompaa, jos omistan jonkin näköisen lukuvuosikalenterin, johon voit merkitä tärkeitä päiviä sekä tulevia koeviikkoja!


 • Ensimmäisen jakson kurssit saattavat olla valmiiksi määrättyjä, jotta pääsisit mukaan lukion toimintaan. Sinun kannattaa siis tutustua hieman etukäteen, että mitä oppiaineita ensimmäisestä jaksosta löytyy ja mikä niiden sisältö on. Näin pystyt hieman etukäteen miettimään, mikä kurssi tuntuu mielenkiintoiselta ja mikä taas ei oikein nappaa ollenkaan. Sinun kannattaa panostaa kunnolla juuri niihin kursseihin mitkä sinua oikeasti kiinnostavat, sillä ne antavat voimaa suoriutua niistä kursseista, jotka eivät oikein miellytä! Muista, että on hyvä tähdätä korkealle, mutta älä tähtää mahdottomuuksiin. Realistiset tavoitteet ja niiden saavuttaminen lisäävät koulumotivaatiotasi huomattavasti! 


 • Mahdolliset uudet jutut alkavaa lukuvuotta varten on hyvä miettiä myös etukäteen. Onko sinulla jotain kivoja vaatteita, millä pärjäät ainakin alkuajan ilman, että sinun pitäisi murehtia ovatko vaatteesi kivoja vai eivät. Uuden lukuvuoden aloittaminen ja arkeen palaaminen on huomattavasti helpompaa, jos sinulla ei ole sen rinnalla myös kriisiä siitä, mitä ajattelit laittaa ensimmäisenä päivänä tai jopa ensimmäisellä viikolla päällesi. Tarkista, että koululaukkusi on hyvässä kunnossa ja vaikuttaa kestävälle, sillä pitkillä päivillä koululaukkusi saattaa painaa jopa useita kiloja, jolloin huonompilaatuiset tai vähän huonossa kunnossa olevat laukut eivät välttämättä kestä koko päiväistä rasitusta. Lukion aloittavien kannattaa ja luultavasti pitääkin myös hommata itselleen jokin tietokone, jolla on tulevaisuudessa mahdollista suorittaa koeviikkojen kokeet ja YO-kirjoitukset. Hommaa itsellesi myös jokin läppärilaukku, jotta koulukoneesi kestäisi mahdollisimman hyvin jokapäiväistä matkustamista. 
Onnea kaikille tuleville lukiolaisille opintojenne pariin! Muistakaa, että älkää turhaan jännittäkö tulevaa uutta koulua, sillä kaikki kyllä menee omalla painollaan läpi ja tulet aivan varmasti löytämään seuraa itsellesi. Kaikki kysymyksen maan ja taivaan väliltä voit jättää kommentteihin!

(Osan kuvista tarjoaa WeHeartIt)

You Might Also Like

4 Comments

 1. Opiskelijakortti on kyllä sairaan hyvä keksintö! Mua harmittaa kun en pääse enää itse käyttämään sitä nyt tulevana vuonna, koska en saanut jatko-opiskelupaikkaa joten en myöskään voi käyttää vanhaa opiskelijakorttia :/

  http://elllamaija.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! Toivottavasti ensivuosi on sinun vuotesi ja pääset jatko-opiskelemaan sinne minne haluat. Tsemppiä!

   Poista
 2. Nää oli tosi hyödyllisiä vinkkejä! :) Opiskelijakortista todellakin oli hyötyä lukio aikana, etenkin silloin kun matkusti junalla! Mä siirryn nyt uuteen kouluun ja vähän meinaa kyllä jännittää, mutta oon lohduttautunut ajatuksella siitä, että myös muut ovat aloittamassa uutta koulua ja heitä jännittää varmaan yhtä paljon. Tsemppiä sulle abivuoteen! :)

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Toivottavasti opiskelusi alkavat hyvin sujumaan uudessa koulussa. Kiitos tsempeistä ja samoin sinulle!

   Poista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Kuukauden luetuin

Tykkää Facebookissa!