Inttilesken päiväkirja - 9

sunnuntaina, lokakuuta 15, 2017


Koko tämä viikko on ollut erittäin hektistä aikaa, täynnä kaikkea ihanaa ja kamalaa. Viime viikolla saimme kuulla ikäviä uutisia. Mieheni terveys ei välttämättä kestäkään armeijan jatkuvaa fyysistä ''rääkkiä''. Tämän takia hänen pitäisi luultavimmin lopettaa armeija kesken tai vaihtoehtoisesti siirtyä siviilipalvelukseen, jonne hän ei todellakaan ole halukas menemään. Mietimme koko viime viikonlopun, että mitäköhän tämä nyt meinaa, sillä meillä ei silloin vielä ollut mitään tarkempaa tietoa. Ja pohdimme erilaisia vaihtoehtoja, mitä sitten tehdään, jos mieheni kotiutuukin jo nyt.  Emme olleet olleenkaan valmistautuneet tällaiseen tilanteeseen. Tai edes ajatelleet, että näinkin voisi käydä.  Olimme ajatelleet, että mieheni palautuu vasta ensikesänä, piste. Kyllä siinä kohtaa alkoi jo molempia hieman jännittää, että mitä jos toinen oikeasti tuleekin jo nyt kotiin! 

Avomieheni väitti, ettei se haittaa häntä ollenkaan, vaikka hän kotiutuisikin jo nyt. Kuulemma olisi vain ihan kivaa päästä jo pois. Väitän kuitenkin, että kyllä se haittaisi. Olen saanut sellaisen kuvan mieheni puheista, että armeijassa on ollut kivaa ja että hän on oikeasti oppinut paljon erilaisia asioita ja myös arvostamaan kaikkea pientä, enemmän kuin ennen. Vaikkei hän sitä myönnä, uskon, että kaiken kaikkeaan armeija on ollut hänelle, myös hänen mielestään, hyvä kokemus. Kaiken sen kurjuuden keskellä hän on kuitenkin saanut paljon hyviä ystäviä, sekä tehnyt erilaisia juttuja ja saanut kokemuksia, mitä ei koskaan enää tule saamaan. Ja kyllä voin myöntää, että jo näin kolmessa kuukaudessa, mitä hän on armeijassa ollut, on muutosta hänessä saatu aikaan. Muutos ei missään nimessä ole huono, päin vastoin. Eli voin kyllä todeta, että armeija muuttaa ihmisiä! Se kasvattaa niistä pojista miehiä.

Tämän viikon maanantaina mieheni kävi sitten kyselemässä, että mikä tilanne on ja mitä tehdään. Tai mitä ylinpäätään on tapahtunut. Vastausta jouduttiinkin odottaa loppuviikkoon asti, sillä eihän kukaan mistään mitään tiennyt. Asioita ei voinut soittamalla kysyä, sillä tuollaisia terveyteen liittyviä tietoja ei puhelimitse voida kuulemma luovuttaa. Koko tämä viikko on mennyt itselläni suunnitellessa, mitä tehdään, jos toinen tulee jo nyt kotiin. Enemminkin olen pohtinut tätä siis raha-asioiden takia, enkä siksi, etten haluaisi toisen kotiutuvan! Olisihan se aivan ihanaa saada oma mies takaisin kotiin, mutta tässä vaiheessa on jo oppinut kuitenkin hyväksymään tämän tilanteen. Oli jotenkin pelottavaa ajatella, että toinen kotiutuisi jo nyt, mutta en osaa sanoa miksi. 

Tämän hetkisen tilanteen mukaan mieheni voi nyt kuitenkin jatkaa armeijassa aivan normaalisti. Oli jotenkin erittäin hätkähdyttävää kuulla, että terveys voi oikeasti pettää armeijassa tehtävien juttujen takia... Onhan Säkylässä vaikka kuinka paljon homeongelmia, miehet juoksevat ulkona sateessa märissä vaatteissa ja kylmässä ilmassa, sekä yöpyvät jossain metsissä. Ei ihme, jos joillain porukasta alkaa terveys huononemaan. Mieheni on myös saanut armeijasta keuhkokuumeen ja ollut useamman kuukauden kipeänä, sekä kaiken lisäksi tuonut minulle armeijassa vallinneen silmätulehduksen. Onneksi saimme nyt tämän viikonloppu taas hengähtää yhdessä. Ja kaiken lisäksi saimme viettää yhden päivän pidemmän loman kuin ennen, sillä mieheni tuli lomille jo torstaina. Kyllä se yksikin lisäpäivä edelleenkin tuntuu niin ihanalle, sillä viikonloput menevät muuten ihan hujahduksessa. Kaiken kaikkiaan täydellinen viikonloppu jälleen takana, niin kuin aina. Tästä jatketaan taas entistä vahvempina eteenpäin! 

Tällä hetkellä kaikki jatkuu normaalisti eteenpäin ja huomenna miehelläni alkaakin vihdoin ''kouluttautuminen''. Toivottavasti tällaisia tilanteita ei enää tulisi vastaan mieheni palveluksen aikana. TJ242

You Might Also Like

2 Comments

  1. Mun mies kertoi myös et siellä on armeijassa tosi huono sisäilma ja meinaa olla kipeenä jatkuvasti. Sai myöskin silmätulehduksen josta kärsin myös minä jälkeenpäin, voin siis samaistua sun fiiliksiin täysin. Tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Viime vuoden suosikki

Tykkää Facebookissa