Isot rinnat eivät ole huono asia

lauantaina, lokakuuta 28, 2017


Isorintaisena naisena minua on ruvennut hiljattain vaivaamaan se, miten pieniä rintoja hehkutetaan ja isoja rintoja taas vähän niin kuin paheksutaan. Aina puhutaan siitä, kuinka pienten rintojen kanssa eläminen on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa, voit käyttää avoimia paitoja ilman paheksuvia katseita ja voit elää ilman rintaliivejä. Isoista rinnoista taas sanotaan, että ne ovat aina tiellä, aiheuttavat selkä- ja hartiavaivoja, sekä esimerkiksi sattuvat juostessa. En väitä, etteivätkö kaikki nämä väitteet pienistä, sekä isoista rinnoista pitäisi paikkaansa, mutta väitän, että kaikki rinnat ovat kauniita ja myös okei. Kenenkään ei kuuluisi tuntea häpeää omista rinnoistaan. 

Mielestäni meidän tulisi olla tyytyväisiä omiin rintoihimme juuri sellaisena kuin ne ovat. Varsinkaan media tai muut ulkopuoliset ihmiset eivät saisi vaikuttaa omaan mielipiteeseesi siitä, ovatko rintasi hyvät vai eivät. En väitä, että esimerkiksi rintojen pienennys- tai suurennusleikkaukset olisivat mitenkään paheksuttavia, mutta mielestäni kirurgin pöydälle tulisi hakeutua ainostaan sillon, jos sitä itse haluaa. Ei missään nimessä sen takia, että koet esimerkiksi pienempien tai vastaavasti suurempien rintojen olevan tällä hetkellä ''muodissa''. Voisin ihan hyvin kuvitella itsekin suuntaavani kirurgin veitsen alle, jos rintani eivät enää syystä tai toisesta miellytä itseäni.

Itse näin J-kupin omaavana naisena olen melkein jossain kohtaa jo alkanut kokea häpeää rinnoistani, ainoastaan sen takia, että pienistä rinnoista puhutaan niin kauniiseen sävyyn. Itse en ole koskaan kohdannut kirjoitusta, jossa kerrottaisiin kuinka upea ilmestys suuret rinnat oikein ovatkaan. Jos joku teistä on sellainen kohdannut, niin ystävällisesti linkatkaa se minulle kommentteihin! Mielestäni rintojen pitäisi tuoda meille itsevarmuutta, eikä suihkaan viedä sitä pois. Onneksi olen kuitenkin itse jo oppinut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, eikä tällaiset keskustelut pienten rintojen ihanuudesta saa itsessäni mitään muuta kuin vihaa aikaan. Miksei voida puhua yleisesti siitä, että kaikki rinnat ovat upeita? Kaikissa rinnoissa on jotain hyvää ja huonoa, eikä yksikään ole toistaan parempi tai huonompi. 

Minua ärsyttää myös suunnattomasti se, etteivät isorintaiset naiset saisi käyttää tiukkoja tai avoimia paitoja aivan rauhassa, ilman, etteivät he saisi yhtäkään ilkeää kommenttia tai paheksuvia katseita. Mielestäni jokaisen tulisi saada pukeutua niin kuin haluaa, eikä sen kuuluisi vaikuttaa siihen, millaiseksi ihmiseksi muut sinut kuvittelevat tai siihen miten muut sinua kohtelevat. Voin sanoa, että saan silloin tällöin kommentteja isoista rinnoistani, mutta mitä väliä sillä on. Jos ihmiset kehuvat rintojani hyvässä maussa, on se sama kuin joku kehuisi hiuksiani kauniiksi. En ota sitä itseeni, niin kuin moni saattaa ottaa. Tietenkin on aivan eri asia, jos joku tuntematon tulisi jotain kommentoimaan ja vielä väärään sävyyn. Sitä en hyväksyisi.

Myönnän sen, että isot rinnat saattavat silloin tällöin tuoda tuskaa monenkin asian suhteen. Esimerkiksi itselleni ei valmisteta push-up mallisia liivejä ollenkaan, ellen niitä menisi mittatilauksella teetättämään. En myöskään löydä normaaleista vaateliikeistäni itselleni liivejä ''normaaliin hintaan'' niin kuin muut ikäiseni nuoret, vaan joudun ostamaan liivini yleisesti kalleista rintaliiviliikkeistä. Eikä niistäkään usein löydy oikeaa kokoa. Urheileminen on myös tuskaa, enkä omista hyviä urheiluliivejä, jotka antaisivat rinnoilleni tarvittavan vahvan tuen. Sellaisia ei ole elämäni aikana koskaan tullut vastaan. Kaikki vaatteetkaan eivät välttämättä sovi päälle, sillä joko rinnat eivät niihin mahdu tai ne korostuvat aivan liikaa. Eläminen suurien rintojen kanssa ei aina ole helppoa, mutta en voi sanoa, ettenkö olisi tyytyväinen. Muistakaa tekin rakastaa itseänne! 

Miksi meidän pitäisi väkisin alkaa etsiä asioiden huonoja puolia, kun voisimme keskittyä täysin voimin niiden positiivisten asioiden löytämiseen. Ja eikö se niin ole, että itsevarmuus on kauneinta, mitä nainen voi päälleen pukea. 

(Osan kuvista tarjoaa Pexels)

You Might Also Like

10 Comments

 1. Tosi hyvä kirjoitus, hyvin tuotu omia ajatuksia ja kokemuksia esille! Kaikenkokoiset ja -näköiset rinnat ovat upeita eikä ole olemassa yhtä oikeaa mallia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aivan ihana kuulla, että sain näkemykseni tuotua hyvin esille.

   Poista
 2. Todella hyvä kirjoitus, omat mielipiteesi esille tuotuna joissa olen aikalailla sammaa mieltä kanssasi! Pitäisi voida pukeutua tiukkoihi/avonaisiin toppeihin/paitoihin, oli sitten isot tai pienet rinnat.

  Olen välillä joutunut vertailun kohteeksi ja saanut kommenttia pienistä rinnoistani, mikä ei ole ollut koskaan kivaa kuultavaa ja usein on tullut ajateltua, että "miksi rintani ei voisi olla vähän isommat" Mutta eihän ne voi olla, kun olen muutenkin pienmpikokoinen ja siro ruumiinrakenteeltani.

  Todella hyvä, että olet sinut itsesi kanssa, minäkin nykyään olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan älyttömän ihana kuulla, että voit samaistua ja ymmärsit mitä yritin kirjoitukellani sanoa! Itsekin olen joutunut vertailun kohteeksi, mutta taas siinä mielessä, ettei minun ole soveliasta esimerkiksi pukea tiukkaa toppia päälleni, koska minun rintani nyt sattuvat olemaan suuret. On totta, ettei meillä ole mahdollisuutta valita millaiset tai minkä kokoiset rinnat omistamme. Ja upeaa kuulla, että olet sujut itsesi kanssa! Kiitos myös ihanasta palautteesta.

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus ja tiedän hyvin mistä puhut. Sanoit, ettet ole löytänyt hyviä urheilurintsikoita, mulla oli sama ongelma. Löysin kuitenkin Lumingerie nimisestä verkkokaupasta Enell urheiluliivit, jotka ovat aivan huiput. Mun H-kuppikoon tissit pysyy kuin liimattuna paikallaan, myös ratsastaessa. Suosittelen kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen joitain Lumingerien perus rintaliivejä kokeillut, eivätkä ne ole olleet mieleisiä. Ehkä pitäisi kuitenkin antaa mahdollisuus heidän urheiluliiveilleen! Kiitos oikein paljon tästä vinkistä.

   Poista
  2. Lumingeriella on usean eri valmistajan liivejä, joten jos olet muutamaa kokeillut, olet vasta tehnyt pintaraapaisun heidän valikoimaan! ;) Kannattaa huomata, että siellä on osa liiveistä UK-mitoituksella, niin ne sit pitää kääntää "meidän kooksi". :D Sanoit, että et J-kuppia löydä push up -liiveistä, mutta kyllä niitä valmistetaan. Esim. tämä https://www.lumingerie.fi/jessica-rintaliivit-beige-musta. Tässä on just tuo Uk-mitoitus eli tuo HH-kuppi on meikäläisittäin L-kuppi. :)

   Poista
  3. Olen testannut Lumingerin rintaliivejä enkä pitänyt niistä ollenkaan. Tilasin kyseisestä sivusta itselleni push up -nimellä merkatut liivit, mutta niitä ei voi sanoa muuta kuin topatuiksi rintaliiveiksi. Olen erittäin tarkka siitä, minkälaiset rintaliivit haluan, joten niiden ostaminen netistä ei ole koskaan onnistunut.

   Kiitos kuitenkin aivan älyttömästi avusta!

   Poista
  4. Aivan. :) Onneksi tuolla Lumingerielle on kuitenkin ilmainen toimitus ja myös palautus/vaihto. Ja asiakaspalvelussa varmasti osaavat neuvoa, jos kerrot, millaista etsit. Varsinkin, jos olet jotain sieltä sovittanut, niin sen perusteella osaavat hyvin auttaa. Olen myös itse huomannut, että esim. Freyan Deco tekee itselleni kunnon rintavaon, mutta kaverille, jolla on isommat rinnat, ei tee. Rinnat sen verran eri malliset, että kaveri vaatii oikeasti push up -täytteet kyseiseen liiviin, jotta saa aikaan rintavaon.

   Tsemppiä etsintään! :)

   Poista
  5. En ole edes ajatellut, että asiakaspalvelusta voisi yrittää kysyä neuvoa! Ja on kyllä totta, että samat liivit voivat tehdä kaikille hieman erilaisen vaikutelman, vaikka en lupaisivat jotain tiettyä. Toivottavasti joku päivä vastaan tulisivat ne itselleni juuri täydelliset rintaliivit. Kiitos ihan super paljon hyvästä vinkistä!

   Poista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Viime vuoden suosikki

Tykkää Facebookissa