10 bloggaajan tekemää virhettä

maanantaina, marraskuuta 13, 2017


1. Liian korkeat odotukset: Moni bloggaaja luultavasti tuskailee tilastojen ja seuraajien kanssa, samalla tavalla kuin esimerkiksi youtubettajat. Blogin julkisuus ei tule sekunneissa, vaan se saattaa viedä jonkin aikaa. Älä siis huolestu, jos blogillasi ei ole paljon lukijoita ja katselijoita heti ensimmäisestä postauksesta alkaen. Tähtää pieniin kehityksiin kerrallaan ja jatka bloggaamista! 

2. Pelkkä postaaminen ei riitä: Pelkkä postausten tekeminen ei riitä blogin suosion saavuttamisessa. Jos haluat tähdätä korkealle blogisi suhteen, tulee sinun olla aktiivisena myös muissa sosiaalisissa medioissa. Ihmiset eivät vain itsestään löydä blogiasi, vaan sinun kannattaa kertoa uusista postauksistasi esimerkiksi Facebookin blogi-ryhmissä, Instagramissa tai jossain muussa käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa.


3. Tekstien ja kuvien tasapaino: Tämä on hyvä muistisääntö kaikille bloggaajille! Kuvien ja tekstien tulisi olla tasapainossa, eli älä postaa pelkkiä kuvia tai pelkkää tekstiä. Jos kuvat eivät tällä kertaa ole onnistuneet niin hyvin kuin olisit halunnut, panosta silloin hyvään tekstiin. Jos taas kuvat ovat onnistuneet, ei sinun tarvitse ottaa niin paljoa stressiä tekstistä. 

4. Samojen postauksien julkaisu peräkkäin: Mielestäni on tärkeää ajatella, mitä olet postannut viimeksi. Tarkista, ettei sinulla olisi useaa päivää putkeen samanlaisia postauksia. Esimerkiksi itselläni on muutamia versioita Elämäni numeroina ja IN & OUT -postauksista sekä tietenkin Inttilesken päiväkirja -postaussarja, enkä laittaisi niitä kaikkia toistamiseen peräkkäin.


5. Koet jonkinlaista häpeää siitä, mitä teet: Tiedän tämän tunteen blogini alkuvaiheilta. Sen tunteen, että kokee jonkinlaista häpeää siitä mitä tekee, eikä missään nimessä haluaisi kuulla, että joku on lukenut blogiasi tai edes tietää sen olemassa olosta. Blogin kirjoittamisessa ei ole mitään hävettävää, joten uskalla kertoa blogistasi muille!

6. Emojien käyttö ja murteella puhuminen: Miten kivaa onkaan kirjoittaa omalla murteella ja itselle omalta tuntuvalla kielellä, tai käyttää emojeita oman sanomansa korostamiseksi. Se ei kuitenkaan ole kannattavaa. Onhan se upeaa nähdä, kun joku kirjoittaa juuri omalla ''kielellään'', mutta se rajoittaa suuresti lukijoitasi, sillä kaikki eivät silloin välttämättä ymmärrä, mitä tarkoitat. Ja emojit taas eivät mielestäni kuulu asialliseen kirjoittamiseen.


7. Read more -painike: Oma blogini sai myös kyseisen read more -painikkeen vuosi sitten tulleen suuren ulkoasumuutoksen jälkeen. Mielestäni on erittäin järkevää, että blogissasi on käytössä read more -painike, sillä se takaa sen, ettei etusivusi muodostu liian pitkäksi, vaan lukijat näkevät helposti vilauksen monista postauksista, jonka jälkeen he voivat valita mieleisensä.

8. Oikea postaustahti: Mielestäni hyvä tahti postaamiselle on noin joka toinen päivä, sillä jokapäiväisessä postaamisessa ei kukaan kerkeä olemaan kunnolla mukana, etkä luultavasti pysty täysillä panostamaan jokaiseen postaukseen. On kuitenkin turhaa yrittää saada postaustahtia pidettyä yllä väkisin, jos ei oikeasti ole mitään kivaa jaettavaa.


9. Sekava ulkoasu: Sekava ulkoasu ei tuo lukijoita puoleesi, tai ainakaan innosta heitä tulemaan takaisin sivullesi. Blogin ulkoasu kannattaa pitää simppelinä ja raikkaana, jolloin sitä on helppo ja miellyttävä lukea. On myös tärkeää, että kaikki mahdollinen lukijoita kiinnostava tieto on käden ulottuvilla ja että blogia on yleisesti helppo käyttää.

10. Kommentteihin vastaamatta jättäminen: Mielestäni bloggaajan on erittäin tärkeää ottaa lukijansa huomioon! On tyhmää, jos joku saa aikaiseksi kommentoitua jotain postaukseesi, etkä vastaa tälle edes kiitoksen kanssa. Saatika, jos kommenttiin liittyy jokin kysymys. Muistakaa siis vastata saamiinne kommentteihin!


Oletteko kanssani samaa mieltä? Kertokaa kommentteihin bloggaajien tekemistä virheistä, jotka teitä ärsyttävät! Kuvat on otettu Insgram tililtäni @juniquesiren

You Might Also Like

14 Comments

 1. Olipas hyviä pointteja tässä! Itse huomaan sortuvani eritoten tuohon ensimmäiseen virheeseen, sillä kyttään kävijätilastoja Analyticsista joka päivä, ups.. Samaten tuo häpeän tunteminen on tuttua, ehkä vuoden kuluttua en enää kainostele, jos bloggaus tulee esiin vaikka töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että pidit! Itsekin sorrun tuohon kävijätilastojen jatkuvaan seuraamiseen.

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus! Munki mielestä on tosi tärkeetä vastata kommentteihin. Siitä tulee heti sellainen vaikutelma, että lukijoiden mielipiteet kiinnostavat kirjoittajaa! Mä taas toisaalta tykkään lukea vähän murteella kirjoitettua tekstiä, kunhan se ei ole liioiteltua. On kiva oppia uusia sanoja eri murteista!

  VastaaPoista
 3. Itse yleensä skippaan suoraan kohdassa seitsemän mainitun efektin käyttämät bloggaajat blogeineen. Halu nähdä koko blogi kokonaisuutena ja sen sisältö samalla sivulla on ainakin omassa pääässäni suuri, read more -painike vain vaikeuttaa asiaa. Harvemmin löytyy kiinnostusta postauksen lyhyen alun näkemisen jälkeen painaa koko painiketta, kun postaus tuskin on ehtinyt siinä edes alkaa. Tämän lisäksi vielä rasittavampaa selata kommentit läpi, mikäli haluaa nähdä sitten sen seuraavankin postauksen _kokonaan_ (tämä etenkin suosituissa blogeissa, jotka saavat kommentteja hurjasti).

  Joten oman näkemykseni mukaan koko read more -painike on virhe, ei se, ettei sitä lisää, vaan se, että sen lisää. Pilaa helposti koko blogin ja vie mielenkiinnon lukijoilta, jotka haluavat nähdä yhdellä sivulla useamman postauksen - kokonaan. Ilman kommenttejen selaamista. Ilman turhia klikkailuja.

  Kymppi kohta sen sijaan on erittäin tärkeä myös mun mielestä. Se osoittaa bloggaajalta tietynlaista omistautumista ja kiinnostusta hommaansa, eikä touhu vaikuta sen ansiosta enää sellaiselta liukuhihnatyöltä - tehdään vaan postauksia, eikä kommunikoida lukijoiden kanssa ollenkaan. Ei ole kuitenkaan liikaa kiittää, saati vastata kommentoijan kysymykseen. Jos siihen ei aika riitä, niin ollaan ehkä vähän väärällä "alalla". :D  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä hyvin pointtisi! Itse vain jotenkin pidän erittäin paljon tuosta kyseisestä read more -painikkeesta. Omassa blogissani kommentteja ei onneksi tarvitse selata läpi enne kuin voi siirtyä lukemaan seuraavaa postausta. Sellainen olisi varmastikin ärsyttävää, jos niin joutuisi aina tekemään.

   Poista
 4. Kirjoitusvirheet teksteissä. Et ilmeisesti oikolue tekstejäsi. Samaa mieltä edellisen kanssa siitä, että read more-painike on virhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun ilmoitit! Ja tietenkin luen kaikki postaukset uudelleen läpi ennen julkaisua, mutta virheitä sattuu itse kullekin.

   Poista
 5. Read more -painikkeesta ärsyyntyjä täälläkin! Muihin kohtiin yhdyn täysin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mahdankohan olla sitten ainoa, joka pitää tuota read more -painiketta kätevänä. Mutta mielipiteensä kullakin!

   Poista
 6. Todella hyviä vinkkejä. Varsinkin aloittavalle niin kuin minulle itselleni.

  Sanni
  sannibeauty.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Kohta kaksi pitää ainakin paikkansa koska löysin juuri sun blogin Facebookista! Varmasti jään seurailemaan, todella kauniita kuvia sulla ja ihanan siisti ulkoasu :)

  http://nouw.com/andstyleis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tulipahan sekin nyt todistettua! Ja kiitos aivan älyttömän paljon Roosa!

   Poista

Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Viime vuoden suosikki

Tykkää Facebookissa